» Home » Diensten

De meest populaire oplossingen

Recurrente opdrachten
Boekhouding

De boekhouding voeren: jij, wij of een derde partij? Het kan allemaal! Wij zetten sterk in op een combinatie van software waarbij er naast de boekhouding een geïntegreerde oplossing bestaat voor fiscale optimalisatie. Wij gaan niet zomaar voor een online boekhoudpakket, maar voor de absolute top.

Rapportering

Budgettering en budgetcontrole is iets wat de ervaren ondernemer kan appreciëren. Door middel van vooropgestelde budgetten plannen we de koers van de onderneming. Na de periode worden de actuals vergeleken met het budget. Afwijkingen worden verklaard, en waar nodig, verder onderzocht.

Startersadvies

Startersadvies en een goede begeleiding is essentieel voor een sterke start. Start met voorsprong. Duidelijkheid omtrent sociale bijdragen, de impact op je personenbelasting, en de belastingen uit je onderneming of eenmanszaak.

Fiscale Optimalisatie

Het is toegelaten om telkens de minst belaste weg te zoeken. Om die reden verdiepen wij ons in je dossier met fiscale precisie, om te zorgen dat je niet meer belastingen betaalt dan vereist. Deze fiscale optimalisatie is aanwezig in alle activiteiten die wij uitvoeren. Als erkend belastingconsulent weten wij precies welk gewicht er dient te worden gekoppeld aan elke transactie. Heb je fiscaal advies nodig, dan zijn wij er om je te helpen.

Sociale Wetgeving

Ten allen tijde zorgen wij, in samenwerking met jou, dat alle sociale wetgevingen worden gerespecteerd. We hebben ervoor gezorgd dat we bij alle sociale secretariaten een eigen contactpunt hebben. Door middel van dit contactpunt krijgen we meteen feedback en sturing over jou sociale verplichtingen. Dimona aangiftes, jobstudenten, sociale bijdragen, RSZ? Wij leren je hoe het werkt.

Btw aangiftes

Altijd in orde met de btw administraties. Wij regelen voor jou alle aanvragen, attesten of aangiftes. Geen onnodige intresten of vragen om inlichtingen. Buiten de aangifte zelf berekenen wij telkens ook de marges en sporen we onjuistheden of onregelmatigheden op, om te zorgen dat alles helemaal verloopt zoals je het zelf wil. Voor onze grotere klanten doen wij tevens de intrastat aangiftes.

Budgettering

Een budget richt zich op de toekomst van je onderneming. Naast het interpreteren van historische gegevens (rapportering) is het essentieel om aan de toekomst te werken (budget). Een rapportering en budgettering is voor Meesters Accountants een must-have voor ieder ondernemer. Een budget kan ook gebruikt worden voor derde-partijen zoals PMV of een financiële instelling. Overtuig je stakeholders op basis van krachtige cijfergegevens.

Jaarrekeningen

Jaarrekeningen opstellen en controleren op hun correcte weergave is één van onze kerntaken. Dit zowel voor de interne als externe jaarrekeningen. Voor de interne klanten worden de jaarrekeningen door ons opgesteld. Externe klanten doen beroep op ons om de jaarrekening te controleren vooraleer de audit doorgaat. Dit in het kader van fiscale optimalisaties en het stellen van extra zekerheden. De bedrijfsrevisor controleert de jaarrekening immers uitsluitend op haar getrouwe weergave.

Éénmalige opdrachten

Niet-recurrente opdrachten
Concurrentie-analyse

Altijd al inzicht willen hebben in de cijfers van je concurrenten? Dat kan. Meesters Accountants maakt gebruik van gespecialiseerde databanken voor haar concurrentieanalyses. Een overzicht je van je belangrijkste concurrenten met een vergelijking naar je eigen positie op de ladder. Een bedrijfseconomische en financiële studie die kansen biedt.

Waardebepalingen

Een zuiver transparante en onafhankelijke waardebepaling. Noodzakelijk voor de overdracht of verkoop van de aandelen. Zeker nuttig voor het management, om zo de exacte waarde van de onderneming te kennen. Kan gebruikt worden om de waarde nog verder op te krikken in de toekomst.

Financiële analyse

Een financiële analyse biedt een inzicht in de kerncijfers van de onderneming. De sterktes en zwaktes worden duidelijk. Een kans om de onderneming nog beter af te stemmen in de toekomst. Benchmark, leer en begrijp.

Vastgoedplanning

Informeer voor je investeert in onroerend goed. Misschien is een gesplitste aankoop iets voor je? Vruchtgebruik, naakte eigendom, pachtconstructies, de mogelijkheden lijken oneindig. Wellicht is de fiscale zijde belangrijk voor je, in combinatie met de economische benadering.

Opleidingen

Wil je een opleiding om zelf je boekhouding te voeren, of wil je een spreker om een welbepaald onderwerp voor te dragen op een uiteenzetting? Dat kan, met ondersteuning van de KMO Portefeuille. Hierdoor betaalt de overheid een belangrijk stuk subsidies van de factuur.

Dienstverlening Curator

Een curator hoeft geen balans te begrijpen om te oordelen wat er zich al dan niet afspeelt binnen de boekhouding. Enkele curatoren werken sindskort met onze nieuwe oplossing die vanuit academisch oogpunt is opgezet. Meer weten, klik hier! De ervaringen zijn zeer positief.

Bijzondere opdrachten

Taken voorbehouden aan het mandaat van de accountant
Vereffeningen

Sluit de onderneming af zonder zorgen. De verantwoordelijkheden voor een vereffenaar zijn niet min. Wij zorgen dat je via de minst belaste weg het maximale kan overhouden. In orde met alle formaliteiten en wetten.

Eenmanszaak Naar Vennootschap

Ooit begonnen als eenmanszaak, en nu de zaken beter gaan uit op een vennootschap? Leer waarom een vennootschap voor jou interessant is. Je voordelen en nadelen op een rij. Wij zorgen voor een correcte transitie naar een vennootschap. De correcte waardering, overzet van alle bestanddelen, fiscale aanpak en cruciale begeleiding in de overgang.

Faillissementen

Indien je als ondernemer het faillissement wenst aan te vragen kan zulke aanvraaag via ons verlopen. Het gaat dan over de "gezonde"faillissementen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een gefaalde productlancering, extreme diefstal, of andere begripvolle situaties

WCO Procedures

Als onderdeel van onze specialisaties de WCO procedure. Wij hebben er zelfs een afzonderlijke pagina voor opgericht. Jaarlijks begeleiden we talrijke WCO aanvragen. Het is immers niet de advocaat, wel de extern accountant die de kasplanning dient op te stellen (wettelijke bepaling art 17 wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen).